Sandra vindt tijdens het verwijderen van haar tapijt een bizar mysterie in haar huis

3 min

-ADVERTENTIE-

Hoe goed we ook denken te weten wat er allemaal in ons eigen huis zit, soms stuiten we op iets vreemds dat ons jaren, misschien zelfs decennia lang is ontgaan. Verborgen schatten, geheime kamers en soms zelfs potten met goud! Dat klinkt bijna onwerkelijk, want hoe kan je iets niet zien als je er jarenlang leeft en voorbij loopt? Toch gebeurt het wel eens, en wanneer dit gebeurt is dat altijd een erg bijzondere en spannende belevenis! Want je weet nooit wat je zal aantreffen en of het waardevol is. Voor hetzelfde geldt vind je iets wat super veel geld waard is! Stel je eens voor.. Dat je op een verborgen goudmijn slaapt.

Zo ontdekte een vrouw iets in haar huis wat ze nooit had verwacht. Ze wilde namelijk haar slaapkamer renoveren en opknappen, en dit zou ze doen door een paar simpele klusjes te voltooien zoals de vloer vervangen, de muren verven en nieuwe meubels kopen. Ze had haar beste vriendin gevraagd om haar te helpen met deze klussen. Ze zouden beginnen met het verven van de muren, want als ze dan verfdruppels zouden knoeien op de vloerbedekking, zou dat niet veel uitmaken. Ze zouden de vloerbedekking tenslotte toch na he verven verwijderen en weggooien.

Ze waren goed bezig en binnen een halfuur hadden ze bijna het hele tapijt eruit getrokken, op één hoek in de kamer na. Het zag er niet anders uit dan de rest van de kamer, maar niks is wat het lijkt. Toen ze het tapijt uit de hoek wegtrokken keken ze wel erg vreemd op, want wat ze zagen hadden ze allebei nooit verwacht.

ze scheurden het oude tapijt in de hoek van de kamer weg en zagen tot hun verbazing dat er een verborgen luik onder zat. Was er al die tijd een geheime kamer onder het huis? Ze konden het zich amper voorstellen aangezien ze hier al een paar jaar woonde! Wat zou er zich onder het luik bevinden? Ze wrikten de mysterieuze deur open en gluurden voorzichtig in de ruimte eronder. Onder de deur was een trap, maar de huiseigenaar had geen idee waar deze naar toe leidde. De twee vriendinnen verzamelden alle moed om naar beneden te gaan…

ze moesten uiterst voorzichtig zijn om de kleine stijle houten trap af te lopen want deze was duidelijk in vele jaren niet meer gebruikt. Als ze een verkeerde stap zouden zetten, zou de trap zomaar kunnen breken. Overal lag stof en er hingen spinnenwebben. De mysterieuze kelder zag er absoluut oud uit. Hoelang zou het hier al gezeten hebben? Ze besloten met een zaklamp in hun hand langzaam naar beneden te lopen. Toen ze eenmaal beneden waren konden ze niet geloven wat ze zagen.

De stalen pijpen in de kelder waren verroest en er groeide zelfs schimmel op de muren! Het was duidelijk dat hier al jaren niemand meer was geweest. Toen de huiseigenaar en haar vriendin onderaan de trap kwamen, zagen ze een grote houten opbergkast aan een van de muren. Het was gevuld met tientallen glazen potten. De vriendinnen wisten niet precies waar deze potten mee gevuld waren totdat ze het van dichterbij bekeken…

Toen ze de potten van dichterbij bekeken realiseerden ze zich dat deze glazen potten waren gevuld met allerlei soorten voedsel! De potten waren strak geseald en het was duidelijk dat ze werden gebruikt voor het wecken van voedsel, wecken is een methode voor het op lange termijn conserveren van levensmiddelen. Deze methode om voedsel te bewaren werd vooral vroeger veel gebruikt, toen men nog geen koelkast of vriezer had. Degene die deze kelder vroeger gebruikte, had duidelijk een talent voor het wecken van voedsel.

De glazen potten hadden na verloop van tijd natuurlijk wat schade opgelopen en ze waren allemaal bedekt met een dikke laag stof. Het was niet te zeggen hoe lang geleden ze waren verzegeld, maar het moet minstens enkele decennia zijn geweest! Normaal kan voedsel dat wordt geweckt, veel langer bewaard worden dan wanneer het in een koelkast staat of in de winkel ligt. Maar omdat de vriendinnen niet wisten hoelang het voedsel hier al lag, vertrouwden ze het niet en besloten ze om het voedsel weg te gooien.
Sommige potten zagen er zo vreemd uit, dat ze twijfelden of er wel voedsel in zou zitten! Misschien zat er wel een zelf gebrouwd middeltje in? Het was in die tijd namelijk niet ondenkbaar dat men ook eigen bier brouwde. De huiseigenaar besloot om alle potten te bewaren want het was nog steeds een ongelooflijk unieke ontdekking. En wellicht kon ze de potten wel opnieuw gebruiken als ze zelf ooit iets wil bewaren!

-ADVERTENTIE-
-ADVERTENTIE-