SUPERTIP Met dit geheime trucje gaat je keukenspons 10x langer mee

2 min

Volgens een onderzoek die uitgevoerd is door microbioloog Markus Egert, zitten er op een keukenspons ongeveer 350 soorten bacteriën die je heel erg ziek kunnen maken. Het is een verontrustende openbaring, vooral gezien het feit dat wij de keukenspons gebruiken om ons keukengerei schoon te maken, niet om ze te vervuilen. Er is nog een ander punt aan het onderzoek van Dr. Egert die je twee keer laat nadenken over het schoonmaken van je keukenspons. Van de 14 huizen die hij onderzocht, bevatte elke spons bacteriën en sommige bevatte zelf de ziekmakende E.Coli, Moraxella en Salmonella bacteriën. Hieronder ontdek je hoe jij volgens microbioloog Markus Egert het beste jouw keukenspons kunt schoonmaken.

-ADVERTENTIE-

-ADVERTENTIE-

Wanneer het aankomt op het schoonmaken van keukensponzen, spoelen de meeste mensen deze enkel af met water – een methode die zeer zeker niet voldoende is om schadelijke bacteriën die mogelijk in de spons verblijven te verwijderen. Het EMSL analytisch testlaboratorium gebruikt onderstaande methode om de keukensponzen te reinigen. Deze methode doodt 99,9% van de drie gevaarlijke bacteriestammen die het meest op keukensponzen worden gevonden.

– Neem een emmer en gooi 3/4 kopje bleekmiddel in een liter water
– Gooi je bevuilde spons erin
– Laat het 5 minuten zitten
– Verwijder de spons en spoel grondig

Het EMSL analytisch testlaboratorium testte ook drie andere veel gebruikte reinigingsmethoden voor de keukenspons. Dit zijn de resultaten:

De stappen vind je op de volgende pagina.

Pagina 1/2

-ADVERTENTIE-
-Advertentie-
-Advertentie-