Stel koopt nieuw huis, maar hoort al snel vreemde geluiden onder het bed vandaan komen.

2 min

-ADVERTENTIE-

Een stel uit Louisiana had net hun eerste hypotheek gekregen. Een maand later kochten ze in die plaats een prachtig huis. Het was hun allereerste huis wat ze kochten, dus ze hadden geen idee waar ze op moesten letten. Er moest uiteraard wel wat opgeknapt worden, maar in eerste instantie leek alles in orde.

Maar na een week in hun nieuwe slaapkamer te hebben geslapen, ergerde ze zich aan een vreemd constant geluid. Ze kon niet bedenken wat het zou zijn, maar het klonk alsof het onder het bed vandaan kwam. Wat heel vreemd was, aangezien er niks onder het bed lag. De vrouw hoorde het geluid onder haar boxspring vandaan komen. Toen ze het bed verplaatsten, zagen ze niks.

Maar het werd al snel duidelijk, dat het geluid van onder de vloer kwam. Toen besloten ze er een professional bij te halen. Uiteindelijk bleek het voor Jeff Horchoff (insectenbestrijder) een van de meest memorabele klussen die hij ooit gehad heeft! Gelukkig zat er een klein luik in de vloer, wat het makkelijk maakte om deze redding tot een succes te laten verlopen. Horchoff moest uiterst voorzichtig zijn toen hij het luik opende. Voor de zekerheid trok hij een speciaal pak aan, zodat hij beschermt zou zijn tegen hetgeen wat hij tegen zou komen. Met deskundigheid slaagde hij erin wat onder het bed leefde eruit te trekken en het vervolgens op tafel te leggen.. Wat dit was verwachtte niemand!

Toen hij het object op tafel legde werd eindelijk duidelijk wat er aan de hand was. Onder het bed van de vrouw had zich een bijenkolonie gevestigd. Via een smalle ingang zijn ze in de fundering en de vloer van het huis gekropen. Omdat bijen beschermde dieren zijn, was het erg belangrijk dat de bijen deze reddingsactie zouden overleven. Horchoff besefte dat het redden van deze bijen ook de perfecte manier was om gratis honingbijen te krijgen.

“De overgang van bijen van een wilde bijenkorf naar een bijenkast is erg stressvol voor de bijen” zei Horchoff. “Maar als ze hun koningin daar hebben, is de overgang veel gemakkelijker.” Nadat hij de bijenkorf in stukjes had gesneden en deze veilig in een kist op het terrein van de imker had geplaatst, liet Horchoff de koningin vrij, die snel naar het midden van de korf kroop, omringd door haar werkers.

Bijen zijn ontzettend belangrijk voor onze aarde. “In de afgelopen vijf jaar is de bijenpopulatie met een derde afgenomen. Als bijen zouden verdwijnen van de aardbodem, zouden mensen nog maar vier jaar te leven hebben, ” wordt er wel eens gezegd. Het voorkomen van verdere dalingen in bijenpopulaties is cruciaal voor het beschermen van voedselbronnen wereldwijd. Een op de drie happen voedsel over de hele wereld hangt af van bijen die ongeveer 80 procent van de bloeiende planten van de aarde bestuiven. Alleen al in de VS bestuiven de zoemers 75 procent van de vruchten, noten en groenten.

-ADVERTENTIE-
-ADVERTENTIE-