Wie houdt er nou niet van een goed gevulde ovenschotel tijdens de koudere maanden? Of je nu gaat voor een klassieke lasagne of een vegetarische quinoa-ovenschotel, deze maaltijden zorgen voor een comfortabel gevoel en zijn de perfecte oplossing voor een gezellige winteravond thuis. Een ovenschotel met spruitjes is misschien niet voor iedereen even geliefd, maar wij hebben een recept dat bijna iedereen zal smaken. Deze spruitjes ovenschotel is een gezonde en smakelijke optie die zeker een plek verdient op jouw wintermenu. Wij leggen je precies uit hoe je hem maakt, dus probeer het eens uit en verras je gezin of gasten met een heerlijke en originele ovenschotel.
Ingrediënten:
- 300 gr spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
- 300 gr gehakt
- 450 gr aardappelschijfjes
- 200 a 300 ml water
- 1 ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 tl kerriepoeder
- Zout en peper
- Geraspte kaas
- Olijfolie
Om deze heerlijke ovenschotel te maken, volg de onderstaande stappen:
- Begin met het bakken van de aardappelschijfjes in een koekenpan met olie totdat ze lichtbruin zijn. Zet ze vervolgens apart.
- Bak hierna het gehakt rul en voeg de ui en knoflook toe. Bak dit mee en breng eventueel op smaak met zout, peper of gehaktkruiden.
- In een andere koekenpan, roerbak de spruitjes samen met zout, peper, kerriepoeder en olie gedurende 5 minuten. Voeg vervolgens wat water toe en stoof de spruitjes gaar.
- Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met de helft van de aardappelschijfjes en het gehakt. Leg hierbovenop het grootste deel van de spruitjes. Leg daarna de rest van de aardappelschijfjes en spruitjes over de schaal en bedek met geraspte kaas.
- Bak de ovenschotel gedurende 15 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven.