Moeder deelt geniale truc om je oven binnen seconden schoon te krijgen

2 min

Het is bijna kerstmis en veel Nederlanders zijn momenteel bezig met het schoonmaken van hun huis, zo voor dat er familie en vrienden over de vloer komen. Een vrouw heeft een ongelooflijke ovenreinigingshack gedeeld met een product dat je waarschijnlijk al in je kast hebt staan. In een video deelt ze hoe je binnen luttele seconden je oven sprankelend schoon achterlaat. Dat terwijl je hier normaal gesproken flink mee kan worstelen. 

-ADVERTENTIE-

-ADVERTENTIE-

Aangekoekte vet- en etensresten zijn de boosdoener voor je oven. Dit is bij uitstek de plek voor deze viezigheid om zich te verzamelen. Het feit dat de oven heet wordt is de reden dat je dit vuil naderhand heel lastig kan verwijderen. Veel mensen laten het dan ook te lang zitten, waardoor je op een begeef moment nog liever je oven uit het raam gooit, dan dat je jezelf waagt aan het schoonmaken ervan. Toch is dit dus allesbehalve nodig, aangezien er een simpele manier bestaat om je oven te reinigen.

Slimmer en niet harder

Maar het draait allemaal om slimmer werken, niet harder. Zeker als het gaat om schoonmaken en een slimme moeder heeft een geniale hack gedeeld om je oven in slechts vijf minuten sprankelend schoon te krijgen. Pluspunt: Je hoeft geen duur schoonmaakproduct te kopen, want je hebt de benodigdheden waarschijnlijk gewoon in je kast staan.

Natte spons

De in Melbourne gevestigde Chantel Mila, online bekend via haar TikTok-account, @mama_mila_, deelde de schoonmaakhack met haar miljoenen volgers, die allemaal geschokt waren door het resultaat. Met de titel ‘Drie schoonmaakhacks waarvan je zou willen dat je ze eerder had geprobeerd’, droeg Chantel anderen op om een ​​vaatwastablet op een natte spons te plaatsen en deze vervolgens te gebruiken om “Je oven snel schoon te maken”.

Bekijk de beelden hier: 

Je redt mijn leven

In de video demonstreerde de Australische moeder hoe ze de hack in haar eigen oven had gebruikt, die na slechts enkele minuten sprankelend schoon was. Haar volgers waren zwaar onder de indruk en de video ging dan ook onwijs snel het hele internet over. “Ik heb net de truc met het vaatwastablet geprobeerd en het is indrukwekkend! Veel beter dan de sterk ruikende ovenreiniger,” schreef iemand die de hack zelf heeft geprobeerd. Een ander zei: “Dat is geweldig”, en een derde voegde eraan toe: “Je redt letterlijk elke dag mijn leven met je handige schoonmaakhacks.”

Bron: TikTok @mama_mila_

Heb jij deze truc om je oven schoon te krijgen al geprobeerd? Deel het met ons in de reacties! 

-ADVERTENTIE-
play-sharp-fill