Iedereen vraagt me hoe ik de badkamer zo schoon en fris houdt, dit zijn mijn truukjes!

1 min

Veel mensen zijn onder de indruk van hoe schoon en fris onze badkamer altijd is. Vaak vragen ze mij hoe ik dit voor elkaar krijg. Wat velen niet weten is dat het eigenlijk heel eenvoudig is en dat ik slechts een beperkte hoeveelheid schoonmaakmiddelen gebruik. Hieronder deel ik een paar van mijn trucs met jullie:

-ADVERTENTIE-

-ADVERTENTIE-

  1. Wil je dat je badkamer een frisse geur heeft? Gebruik dan een houten wasknijper en een etherische olie naar keuze. Doe een paar druppels olie op de wasknijper en laat het intrekken. Klik vervolgens de wasknijper vast aan de douchekop, douchedeur of douchegordijn. Zo blijft de geur in de badkamer hangen.
  2. Vind je vieze voegen een ogenblik? Maak ze schoon met een kaars. Neem een witte kaars en wrijf ermee over de voegen. Veeg overtollige was weg met een doek. Hierdoor zullen de voegen afgedicht zijn en zal vuil er minder snel aan blijven plakken.
  3. Heeft u hardnekkige kalkvlekken op uw kranen? Maak ze schoon met scheerschuim. Wrijf het op de vlekken en laat het 20-30 minuten intrekken. Veeg het daarna af met een vochtige doek en uw kranen zijn weer schoon en kalkvrij. Spoel de resten weg en u bent klaar.
  4. Voor een snelle en eenvoudige manier om het bad of de douchebak schoon te maken, kunt u scheerschuim gebruiken op een bezem. Veeg het bad of de douchebak hiermee schoon en laat het 30 minuten zitten voordat u het er weer doorheen veegt en uitspoelt. Zo bespaart u uzelf het gebukt gaan en is het bad of de douchebak weer brandschoon.
  5. Hardnekkige kalkvlekken op de douchedeur of siliconenvoegen kunt u verwijderen door een oude lap in lange repen te knippen en in azijn te weken. Druk deze op de verkalkte plekken en laat deze 1-2 uur weken. Hierna kunt u de lapjes verwijderen en de plekken opnieuw afvegen. Alle kalk is nu verdwenen.
  6. Voor een vuil toilet kunt u 60 graden heet water in de kom gieten en hier twee afwastabletten achter gooien. Laat het hierna een nachtje intrekken en veeg de volgende ochtend met de toiletborstel weer schoon. Het toilet zal nu weer glanzen.
-ADVERTENTIE-
-Advertentie-
-Advertentie-