Haar magnetron ruikt altijd lekker, dit is haar geheim!

1 min

-ADVERTENTIE-

Steek je hand op als je ooit het slachtoffer bent geworden van een vieze magnetron? Misschien is het die gemeenschappelijke magnetron op kantoor waar niemand bij in de buurt komt. Of misschien is het wel je eigen magnetron die onder de vieze vlekken en oude etenswaren zit! Er is slechts één bakje met overgebleven lasagne nodig om je magnetron van helder en glanzend naar vettig en vuil te maken. Gelukkig voor jou is er een eenvoudige en effectieve reinigingsmethode die ervoor zorgt dat al het vuil verdwijnt. Lees verder om te leren hoe je jouw magnetron weer kunt laten stralen als nieuw!

-ADVERTENTIE-

Hoe vaak moet je eigenlijk de magnetron schoonmaken?
Om een horror scenario in je magnetron te voorkomen, is het het beste om het elke week snel schoon te maken en elke zichtbare spatten te verwijderen. Hoewel dit misschien te veel lijkt, zal regelmatig schoonmaken voorkomen dat je later meer en moeilijker moet schrobben. Om nog maar te zwijgen over de hoeveelheid bacterien die zich in de magnetron gaan vestigen. Het regelmatig schoonmaken van de magnetron voorkomt niet alleen lelijke spatten, maar het is ook een belangrijk onderdeel van het bacterievrij houden van je keuken. Maar gelukkig hebben wij een paar makkelijke trucjes. En we hebben niet één, maar TWEE methoden die je kunt gebruiken om je magnetron met weinig tot geen moeite schoon te maken. En ze werken allebei met behulp van de kracht van stoom!

Voor de eerste methode heb je nodig: witte azijn, Water, Maatbeker van glas, Houten sateprikker, Microvezeldoek en ontsmettingsalcohol (optioneel). Bij de eerste methode wordt gebruik gemaakt van azijn, iets wat de meeste huishoudens wel in een keukenkastje hebben staan. Het reinigt en ontgeurt namelijk tegelijkertijd! Maar sommige mensen zijn gevoelig voor de geur van azijn, dus daarom hebben we ook een tweede reinigingsmethode toegevoegd. Ben je benieuwd hoe je deze gemakkelijke en goedkope methoden kan toepassen? Bekijk het dan op de volgende bladzijde.

Giet een kopje witte azijn in een glazen maatbeker of kom, samen met een kopje water. Plaats de maatbeker in de magnetron en zet een houten sateprikker in de vloeistof. Dit helpt te voorkomen dat het mengsel van azijn en water niet oververhit raakt en per ongeluk explodeert. Het is misschien niet nodig, maar het is een voorzorgsmaatregel!

 

-ADVERTENTIE-
-Advertentie-
-Advertentie-