Flesje van Kruidvat kost slechts €1,99 en zou iedereen in huis moeten hebben

2 min

Het vinden van het kleine flesje met tea tree olie in de Kruidvat kan een zoektocht zijn, maar de mogelijkheden van dit product zijn groot. Tea tree olie is een natuurlijk product dat afkomstig is van de bladeren van de Melaleuca Alternifoliaboom. Het bevat tal van voordelen voor de gezondheid en kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden.

-ADVERTENTIE-

-ADVERTENTIE-

Het flesje tea tree olie is een uitstekende keuze voor degenen met een onzuivere huid. Zoals aangegeven op het flesje, heeft het een ontstekingsremmende werking en kan het irritatie bij acne verminderen. Bovendien is het flesje zeer betaalbaar, kostend slechts 2 euro, maar is het zijn geld meer dan waard als je leest over de andere toepassingen waarvoor het kan worden gebruikt. Bij een volgend bezoek aan de Kruidvat, neem je zeker zo’n flesje mee!

Tea tree olie is een veelzijdig product met tal van toepassingen, zowel voor persoonlijke verzorging als voor gebruik in huis. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van hoe je tea tree olie kunt gebruiken:

  • Allesreiniger: Meng 2 eetlepels olie met wat water in een spuitflacon en je hebt een zeer goede allesreiniger die ook nog eens heerlijk ruikt.
  • Irritatie op de hoofdhuid: Meng 5 druppels olie met een neutrale shampoo om irritatie op de hoofdhuid te verminderen.
  • Tandenborstel schoonmaken: Druppel een paar druppels op je tandenborstel en herhaal dit 1 a 2 keer per week om je tandenborstel schoon te houden.
  • Hardnekkige zweetgeur: Meng wat olie met je badschuim of douchegel om hardnekkige zweetgeur te bestrijden en een heerlijke frisse geur te behouden.
  • Luizen: Tea tree olie is een zeer goede werking tegen hoofdluis. Meng 10 druppels met een neutrale shampoo en laat dit 10 minuten intrekken. Goed uitspoelen en na een week nog eens herhalen.
  • Insectenbeten: Breng een druppel olie op een insectenbeet aan om de irritatie te verminderen.
  • Ontstoken oren: Meng 1 eetlepel warme olijfolie met 1 druppel tea tree olie en laat dit in het ontstoken oor lopen. Ga even op je zij liggen zodat de olie er niet uit kan. Deze handeling kan je gerust een paar keer herhalen.
  • Insectenspray: Meng wat druppels olie met water en spray op de plek waar de insecten zich bevinden, omdat de geur van de olie insecten afstoot.
  • Schimmel in huis: Meng 2 eetlepels olie met 500 ml water en spuit deze oplossing op de muur waar de schimmel zich bevindt. Laat het een paar minuten inwerken en vervolgens met een handdoek inwrijven. Herhaal deze handeling totdat de schimmel volledig verdwenen is.

In samenvatting, tea tree olie is een veelzijdig product met tal van toepassingen die van pas komen in je dagelijks leven. Of het nu gaat om het reinigen van je huis, het verminderen van irritatie op je huid of het bestrijden van luizen, tea tree olie kan een grote hulp zijn. Het is een betaalbaar en natuurlijk product dat gemakkelijk te verkrijgen is in de winkel. Probeer het uit en ontdek de vele voordelen voor jezelf.

-ADVERTENTIE-
-Advertentie-
-Advertentie-