Familie ontdekt mysterieuze schat in geheime kamer in huis

4 min

-ADVERTENTIE-

Wie zijn huis verbouwt, gaat meestal een drukke en stressvolle tijd tegemoet, waarin je niet echt veel tijd hebt om even te stoppen en na te denken – laat staan ​​iets totaal onverwachts in je huis te ontdekken. Dit is waarschijnlijk de reden waarom Richard Bush helemaal verbaasd was toen hij wel iets vreemds ontdekte. Zijn verhaal is zo bizar dat je je misschien afvraagt welke ingewikkelde geheimen jouw eigen huis verbergt.

Misschien wordt het tijd om een ​​solo-tour op zolder te doen? Laten we beginnen bij het begin: het was winter en Ricardo Bush besloot dat het tijd was om zijn huis in Hamtramck, Michigan, net buiten Detroit, te verbouwen. Wat hij zich niet realiseerde toen hij aan deze moeilijke operatie begon, was dat zijn huis een ongelooflijk geheim verborg.

De meest schokkende ontdekking in het leven van Ricardo vond plaats toen hij een muur op de bovenste verdieping van zijn huis aan het verwijderen was. Dit is absoluut geen makkelijke operatie! Toen hij hiermee bezig was, ontdekte hij een verborgen kamer. Het leek onmogelijk: hoe had Richard hier jaren gewoond zonder te weten dat deze kamer de hele tijd bestond? Hij wist alleen nog niet dat alles een stuk gekker zou worden. De echte ontdekking bleek niet alleen deze verborgen kamer te zijn. Je zult nooit geloven wat het was.

Een beetje achtergrondinformatie: Ricardo Bush en zijn vrouw hadden hun huis in Hamtramck, Michigan van het gezin van zijn vrouw geërfd. Deze familie had het op zijn beurt al tientallen jaren in bezit. Dus het was natuurlijk nogal een verrassing (en schok) toen Ricardo een verborgen kamer tegenkwam waarvan niemand in de familie wist dat die er was. Dit was een vertrouwd familiehuis!

Ricardo ontdekte de kamer achter een paar houten panelen op de bovenste verdieping.  

Twee mysterieuze dozen

In de mysterieuze kamer bevonden zich niets minder dan twee oude dozen met de naam ‘Daniel Kozak’. Ricardo en zijn vrouw raadpleegden elkaar op en kwamen tot de conclusie dat ze nog nog nooit van die man hadden gehoord. Toen hij de grote groene doos zag, dacht Ricardo eerst aan oude kleren. Dit is ook wat hij Fox2 Detroit nieuwsstation in een interview vertelde. Of misschien wat zilveren munten of iets anders dat een beetje geld waard was. Hij was aangenaam verrast toen hij zag dat het om iets veel kostbaarder ging

Dit soort dozen werd vaak gebruikt om vroeger te reizen. In die tijd hadden mensen geen koffers, maar gebruikten ze grote dozen om kleding in op te bergen. Deze dozen werden ook in het leger gebruikt. Tegenwoordig zie je ze niet vaak meer. De doos wordt niet meer gebruikt voor reizen, maar soms zie je ze nog in het interieur. Mensen gebruiken de doos soms als een tafel of een opbergdoos. Zo’n grote doos is erg handig voor het opbergen van dingen zoals kinderspeelgoed.

Ricardo en zijn vrouw waren erg nieuwsgierig naar wat er in de groene doos zou zitten. De doos was waarschijnlijk van een van de vorige eigenaren van het huis. Het huis waar ze nu wonen is erg oud. Ricardo weet dus niet wie hier de afgelopen jaren heeft gewoond. Ze besloten een tang te pakken om het slot te breken.

Familiegeschiedenis

In de doos lagen stapels foto’s, brieven en andere aandenkens die tot een familie behoorden die Ricardo en zijn vrouw niet herkenden. Op de foto’s zie je een gelukkig gezin, trouwfoto’s, kinderen en een man in uniform. Er waren ook heel veel documenten, waarvan sommige zelfs al uit 1925 kwamen. De meest fascinerende (en mysterieuze) documenten waren een serie brieven in het Russisch en Pools die het bewijs vormden dat er een voortdurende correspondentie met een familielid in Oost-Europa was. Het leek allemaal meer thuis te horen in een film of soap dan het echte leven!

“Er zit zoveel geschiedenis in deze doos,” zei Ricardo. Hij en zijn vrouw dachten dat als hun familie nog leeft, ze deze dingen waarschijnlijk willen. Het zou absoluut een geweldig kerstcadeau zijn. Nadat het verhaal van Ricardo was uitgezonden, verspreidde het nieuws zich over het hele land. Het werd toen gezien door de 70-jarige Kathy Nedaliz-Zakrzewski in South Carolina. Kathy zag meteen een foto van haar vader, die eigenlijk de stiefzoon van Daniel Kozak was! Kathy vertelde dat haar grootvader het huis in Hamtramck zelf had gebouwd, maar dat geen woord van de geheime kamer ooit in de stamboom terecht was gekomen.

Kathy heeft levendige herinneringen aan haar vader die door het huis liep en zijn accordeon speelde terwijl hij “zong in het Russisch of Pools of zoiets.” Ze had geen idee wat hij zei, maar het klonk zeker mooi. De inhoud van de kofferbak is nu onderweg naar Kathy in South Carolina en ze is enthousiast om er in te duiken. Het is zeldzaam dat een stukje van je verleden op deze manier bij je terugkomt! Kathy hoopt alle brieven in het Engels te laten vertalen. Wij zijn het met haar eens: wat is een betere manier om meer te weten te komen over je familiegeschiedenis? En dit alles is omdat een man in Michigan besloot om achter de muur van zijn huis te kijken! Laten we het verhaal eens vanuit een ander perspectief bekijken: Kathy Nedaliz-Zakrzewski is 70 jaar oud en woont in South Carolina. Als kind woonde ze met haar ouders en grootouders in een huis aan Carpenter Street in Hamtramck.

Oude foto’s

Het bleek dat de getoonde foto’s van een knappe man in zijn militaire uniform en een smoking waren: het ging om foto’s van Kathy’s vader, Mike, die in de jaren negentig overleed. De mysterieuze naam Daniel Kozak was van haar grootvader. Er zijn talloze herinneringen die Kathy koesterde die nu haar kant op werden gestuurd. De koffers blijven in de kamer totdat de renovaties zijn voltooid, maar de oude foto’s en documenten gaan naar South Carolina. Er zijn talloze oude brieven, waaronder een poststempel uit 1923. Kathy hoopt ze te laten vertalen en zo veel meer over haar familie leren.

-ADVERTENTIE-
-ADVERTENTIE-