9 waarschuwingssignalen van je lichaam dat je te weinig water drinkt

2 min

-ADVERTENTIE-

Ik drink elke dag water zonder er al te veel over na te denken. Het is natuurlijk voor mij, als ik dorst heb, om gewoon naar een kraan te gaan en een glas in te schenken. Het is net zo normaal als ademen. Water is immers van levensbelang voor elk levend wezen op aarde.

Het moet vanzelfsprekend zijn dat water veel voor het lichaam doet; het dient vele verschillende functies. Het is onder andere goed voor de spijsvertering en voeding; ideaal om ons lichaam in goede conditie te houden.

Maar hoeveel glazen zou je elke dag moeten drinken?

Welnu, het verschilt van persoon tot persoon. Een gewoon ding voor mensen om te doen is alleen drinken als ze dorst hebben – tegen die tijd kan uitdroging echter al optreden.

 

1. De kleur van je urine
Als je merkt dat je urine donkerder is dan normaal – geel of zelfs bruinachtig – moet je onmiddellijk water drinken.

2. Hoe vaak je naar het toilet gaat

Ga je minder dan twee of drie keer per dag naar het toilet? Slechts één keer om de paar uur? Als dat zo is, kan het een idee zijn om meer water te drinken. Meestal plas je ongeveer zes tot zeven keer per dag, afhankelijk van hoeveel je drinkt. Als je lange periodes niet drinkt, kan dit je nieren aantasten, waardoor het lichaam zichzelf niet kan reinigen.

3. Droge huid

Een droge huid kan ook geassocieerd worden met het drinken van te weinig water. Onderzoekers blijven de exacte verklaring voor de droge huid betwisten, hoewel velen denken dat het te maken heeft met water en vet in de huid.

4. Je hongerig voelen

Ons lichaam kan honger lijden door gebrek aan water. Soms, zelfs als je net hebt gegeten, kan je u na een maaltijd honger hebben. Dit is de manier waarop je lichaam je vertelt om meer water te drinken.

Ga naar de volgende pagina om de andere symptomen te zien…

-ADVERTENTIE-
-ADVERTENTIE-