8 slimme manieren om eenvoudig en snel van fruitvliegjes af te komen

2 min

Heb je net lekkere aardbeien gekocht en die vervolgens in de fruitschaal gelegd, zodat je die de volgende dag bij het ontbijt kan eten, merk je de volgende ochtend dat ze omringd zijn met die verschrikkelijke fruitvliegjes. Ik vind dit hartstikke irritant, jij ook? Ik heb 8 manieren gevonden om van deze vreselijke insectjes af te kunnen komen.

-ADVERTENTIE-

-ADVERTENTIE-

1. Ongefilterde appelazijn
Fruitvliegjes kunnen azijn niet weerstaan! Haal de dop van de fles, dek de opening af met wat plastic en bind dit vast met een elastiekje. De fles hoeft niet volledig gevuld te zijn, een klein beetje appelazijn kan al genoeg zijn. Prik een klein gaatje in de opening, zodat de vliegjes naar binnen kan kruipen, en zodra ze in de fles zijn, kunnen ze er niet uit komen. Het is misschien niet de mooiste oplossing, maar het is wel erg effectief.

2. Azijn en afwasmiddel
Als de eerste oplossing niet werkt, kun je het volgende proberen: Voeg 3 druppels afwasmiddel toe en de fruitvliegjes zullen het zeker niet overleven. Afwasmiddel zorgt ervoor dat de oppervlaktespanning van de azijn oplost, en dat de vliegjes zullen verdrinken.

3. Papier en een stukje fruit
Stop een beetje azijn en een overrijp stuk fruit in een pot, rol het papier op tot een kegel en stop deze met de punt naar beneden in de pot. De fruitvliegjes zullen naar binnen worden gelokt, maar kunnen er niet meer uit vliegen.

4. Rode wijn
Net als azijn, kunnen fruitvliegjes ook de geur van rode wijn niet weerstaan. Laat je fles rode wijn dus, met nog een beetje rode wijn erin, staan en je zult snel van je fruitvliegprobleem af zijn.

5. Melk, suiker en peper
Mix een glas melk met 110 gram fijne suiker en 55 gram peper in een pan en laat dit 10 minuten zachtjes koken, giet het vervolgens in een ondiepe schaal. De geur zal de fruitvliegjes aantrekken en ze zullen verdrinken.

6. Fruitvliegjesstrip
Net als de vliegstrip, zijn er ook strips voor fruitvliegjes. Hang deze geurloze strips op een plek waar de meeste fruitvliegjes zijn. Bonus: deze strips trekken ook muggen aan.

7. Plastic fles
Deze tip is erg handig voor buiten. Snij het bovenste gedeelte van de fles eraf en schenk een beetje azijn of wijn in het onderste gedeelte van de fles. Doe dan het bovenste gedeelte van de fles ondersteboven op het onderste gedeelte. Zo kunnen de fruitvliegjes niet ontsnappen. Dit werkt ook goed voor wespen en muggen, maar dan kun je beter zoete sap gebruiken.

8. Basilicum
Fruitvliegjes hebben een hekel aan de geur van basilicum, ze zullen hier dus ver vandaan blijven. Als je dit kruid niet in je keuken of tuin hebt, kun je deze gewoon in de supermarkt halen. Bonus: basilicum is een geweldige smaakmaker voor de Italiaanse keuken.

-ADVERTENTIE-
-Advertentie-
-Advertentie-